Skip to main content

Over ons

Over Ons

In 2000 bij ons tweede bezoek aan Lombok, waar we echt verliefd op waren geworden in 1997 hebben wij, Huub en Willie van ’t Veld, een stuk grond gekocht in de toen nog maagdelijke Kerandangan vallei. Yudi, onze manager en zijn vrouw Purni hadden we net leren kennen en dat voelde goed. Samen zijn we begonnen met het bebouwen van dat stukje grond. Eerst ons eigen ontwerp gemaakt voor een huis voor Yudi en Purni. In 2002 was ons eigen huis ook klaar. Dit is allemaal in eigen beheer gedaan met mensen uit het dorp en onze fantastische bouwer uit Praha Koman Yurid.

In 2002 zijn we begonnen met tandheelkundige projecten op Lombok. Vrijwilligers uit Nederland zijn ons komen helpen en met een van hen werd de stichting Dental Development Foundation Indonesia opgericht.  Om deze vrijwilligers na gedane arbeid in warme en lastige omstandigheden ook een goed onderkomen en ontspanning te geven is in 2005 een stuk grond erbij gekocht en zijn hierop drie luxe villa’s en zwembad gebouwd naar eigen ontwerp en in eigen beheer. Villa Campi Sorga was een feit.

Om de exploitatie kostendekkend te maken werd er ook begonnen om op kleinschalige manier te verhuren aan andere gasten. En met succes.

Ons fantastisch personeel is vanaf die tijd al bij ons en onder de bezielende leiding van Yudi hebben zij er iets fantastisch van gemaakt. Alle onderhoud van tuin, villa’s en zwembad wordt door henzelf gedaan. Commercieel zijn we niet, maar de opzet is eigenlijk dat Villa Campi Sorga self supporting is en alle inkomsten bestemd zijn voor personeel en onderhoud.

De aardbevingen in 2018 en de gevolgen van de Coronapandemie hebben echter de laatste drie jaar ervoor gezorgd dat dit niet is gelukt, maar we zijn blij dat het toerisme weer wat aantrekt.

De reviews zijn eigenlijk meer dan positief met vooral veel waardering voor de mooie tuin, de omgeving en vooral ook het gastheerschap van Yudi en zijn team.

Helaas hebben wij vanwege allerlei redenen de tandheelkundige activiteiten moeten staken na 20 jaar, maar is Villa Campi Sorga nog springlevend om gasten te ontvangen en te laten genieten.

Wijzelf genieten na 22 jaar nog steeds van dit kleine paradijs.

Huub en Willie

Mis je volgende droomvakantie niet