Skip to main content

Is overal badkleding toegestaan?

Het klimaat is zodanig dat u zich geen zorgen hoeft te maken over welke kleding u nu aan moet trekken. Luchtige kleding, die goed ventileert, is het meest aangenaam.

Uitsluitend bij officiële gelegenheden en als u de autoriteiten moet bezoeken is een overhemd of polo met een lange broek gewenst. Verder kunt u met vakantiekleding volstaan.

Omdat Lombok overwegend Moslim is dient u er wel rekening mee te houden dat op veel plaatsen buiten Sengiggi, Mataram en andere toeristische trekpleisters zoals de Rinjani het bedekken van de schouders bij vrouwen zeer op prijs wordt gesteld, evenals het dragen van een driekwart of lange broek, waarbij de knieën bedekt zijn. Verder is het dragen van een bikini overal toegestaan. Het topless zonnen wordt niet geaccepteerd.

‘s Avonds kan het in de maanden juli en augustus ietsje frisser aanvoelen. Een blouse met lange mouwen is dan voldoende. Let verder goed op dat onbedekte lichaamsdelen een prooi zijn voor de zon en u deze of dient te beschermen voor de zon of goed met een crème met hoge beschermingsfactor dient in te smeren.

Mis je volgende droomvakantie niet